2013.09.15 Styrian Masters Champions

Egy nagyon rangos tornán vehettünk részt csapatunkkal, a résztvevők között volt a Schalke 04, Juventus, Dortmund , Basel, Udinese, Dinamo Zagreb, stb. is.

http://www.styrian-champions-masters.at/hauptbewerb/auslosung Ismerve a mezőny erejét, nem lehetett más célunk, mint a tisztes helytállás.

A csoportkör is már rendkívül erős volt, nem voltak könnyű ellenfelek, hiszen egy előkvalifikációval szűrték meg a mezőny közel 80 csapatból...

Az első mérkőzés a szokásosan indult, figyelmetlenül és gyengén játszottunk, nem volt esélyünk.

Basel-Lurkó 2-0

A második mérkőzésen a Nürnberg következett, a németek agresszív sokat futó csapat, akik jól is passzolnak. Jó mérkőzésen sokáig vezettünk, de a végén egyenlítettek.

Nürnberg-Lurkó 1-1 Kovács P.

Ezután a Brno következett, jól szervezett ügyes csapat, a kapus igazi 7. játékosként játszott, de nem volt esélyük ,simán nyertünk, végre ráéreztünk a torna hangulatára és , hogy egészséges agresszivíítás nélkül, nem tudunk meccset nyerni.

Brno-Lurkó 1-4 Vígh P., Tama 2., Bolla

Már a 4. mérkőzést játszottuk , az ellenfél pedig az Admira Wacker, szintén jó játékkal nyertünk. Ezen a meccsen már tudtunk focizni is, nem csak az erő dominált.

Lurkó- Admira 3-0 Kovács P. ,Tama 2

A kvalifikációs torna győztese a Wiener Lienien következett, szimaptikus focizni akaró csapat, ismét mi voltunk fölényben,  vezettünk , de sok-sok helyzetet hagytunk ki, ez meg is bosszulta magát, egy jó lövéssel egyenlítettek.

Lurkó- WL 1-1 Tama

A Leoben az utolsó előtti ellenfél, győzelmünk esetén továbbjutottunk a csoportból, ez így is lett, egyértelmű meccsen nyertünk.

Leoben-Lurkó 0-2 Tama, Kovács P.

A csoport 2. helye volt a a tét az utolsó meccsen, az Austria Wien pedig ezt jobban is akarta, szép játékkal megvertek bennünk, nálunk pedig ,ahogy az előző meccsen is, a kevesebbet játszók kaptak nagyobb szerepet.

Austria-Lurkó 2-0

A csoport végeredménye

1. Basel

2. Austria Wien

3. Lurkó

4. Brno

5. Wiener Lienen

6. Nürnberg

7. Admira

8. Leoben

 

Továbbjutottunk a kieséses szakaszba a legjobb 16 közé, mint a legjobb magyar csapat.

A nyolc közé jutás sajnos nem sikerült.

A Grazer AK várt ránk, a torna legjobb játékát nyújtottuk, 5-ször álltunk kapussal szemben, nem sikerült gólt lőnünk.

Következtek a büntetők, nem túl jó előjellel, ilyen esetekben, mentális hátrányban vagyunk... 2-2 lövőig egyenlő volt, mindenki berúgta, de az utolsó lövésnél megremegett a lábunk, kiestünk, pedig sokkal többet érdemeltünk volna.

A tornát a csoportellenfelünk, a  Basel nyerte a döntöben a Dortmundot verték 1-0 ra ,teljesen megérdemelten!

Végeredmény:

1. Basel

2. Dortmund

3. Dinamo Zagreb

4. Grazer Ak

5-8. Sturm Graz, Juventus, Bielefeld, Schalke 04

9. Lurkó UFC.  stb...

Összegzés:

Megállapítható, hogy a top csapatok, mentálisan erősebbek, agresszívabbak és gyorsabbak, játékügyességben viszont nem nőttek fölénk. A velünk egy szinten lévőkkel jó meccseket játszottunk, továbbra is partiban vagyunk velük. Az eredeménnyel a torna előtt kiegyeztünk volna, így viszont maradt bennünk hiányérzet...Nagyon színvonalas és jól szervezett tornán vagyunk túl, a magyar csapatok számára azonban, a rövid 10 perces játékidő, a kis pálya 50x30, ezáltal sok párharc alakult ki, ami  nem volt kedvező,  ebben kell leginkább előre lépnünk, hogy közelíthessünk az elit csapatok utánpótlásához.

A csapat: Bögöly Barni, Vörös Bálint, Kovács Péter, Vígh Patrik, Bolla Bence, Szabó Bence, Tama Gergő, Németh Áron, Knizs Olivér, Németh Barni, Szijártó Bálint, Horváth Kristóf, Kállai Zalán,

 

 

 

  • Csatolt dokumentumok